Βανδαλισμοί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην Επανομής

Φίλοι γονείς,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε για τους βανδαλισμούς που υπέστη το 1ο Δημοτικό Σχολείο μας, αυτή την φορά, λίγες μέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Κατάπληξη, θλίψη και οργή μας κυρίευσαν αντικρίζοντας τις ζημιές που έχουν προκληθεί στους εξωτερικούς τοίχους των τάξεων, που μέχρι πρότινος φροντίζαμε όλοι μας, μαθητές και γονείς, να διατηρούνται πεντακάθαροι.

            Η οργανωμένη και κακόβουλη επίθεση από αγνώστους εναντίον της δημόσιας περιουσίας, του σχολείου και της μαθητικής κοινότητας αποτελεί ένα συλλογικό bullying προς όλους τους μαθητές, από κάποιους που εκδηλώνουν με έμπρακτο και απειλητικό τρόπο την απέχθεια και το μίσος τους προς την ομορφιά και την παιδική αθωότητα και ακυρώνει τις συνεχείς συλλογικές προσπάθειες γονέων και μαθητών να βελτιώσουν το περιβάλλον, όπου τα παιδιά περνούν τις περισσότερες ώρες της μέρας τους.


Με μήνυσή μας, μόλις χθες, 10 Σεπτεμβρίου, γνωστοποιήσαμε και καταγγείλαμε τον βανδαλισμό στο σχολείο μας, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά παντός υπευθύνου τρίτου, ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αναμένοντας τις νόμιμες και αναγκαίες ενέργειές του, στις οποίες καλούμαστε όλοι εμείς να τον συνδράμουμε δίνοντάς του στοιχεία, που πιθανόν γνωρίζουμε ή έχουν πέσει στην αντίληψή μας.Επίσης, σκεφτόμαστε σοβαρά πλέον, να ερευνήσουμε τη νομική δυνατότητα τοποθέτησης καμερών παρακολούθησηςστο προαύλιο του σχολείου μας, κατά τις ώρες μη λειτουργίας του, ώστε να ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο νέας εισβολής στο σχολείο και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Σύντομα θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Φτάνει πια! Ο σχολικός χώρος του  Δημοτικού σχολείου μας, δεν μπορεί διαρκώς να δέχεται τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές ! Η αγανάκτηση μας έγινε πλέον απαίτηση!!

Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο & στο δημόσιο χώρο, το ενδιαφέρον για το σύνολο, η συλλογική προσπάθεια και δράση δεν πρέπει να εκλείψουν, είναι βέβαιο ότι εμείς έχουμε αποφασίσει, το έχουμε αποδείξει και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε παρά τις αντίξοες συνθήκες!!!

Με τιμή,

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα