Ας σοβαρευτούμε…!

Σε εφημερίδα της Περαίας ( λες και δεν υπήρχαν έντυπα στην Επανομή) διαβάσαμε επιστολή του δημοτικού συμβούλου του δήμου Επανομής, Δημήτρη Τεκίδη – κάτοικο Μεσημερίου- με τίτλο «Νοοτροπίες και αντιλήψεις» που τα «χώνει» κανονικά στους Επανομίτες.

 «Νοοτροπίες και αντιλήψεις
Ρώτησα κάποτε τον φίλο μου τον Τάκη τον Χαλιάπα. Πως γίνεται η Επανομή, ένα κεφαλοχώρι, σε ατομικό και προσωπικό επίπεδο να έχει προοδεύσει να έχει δηλαδή να επιδείξει λαμπρούς, αξιόλογους και δακτυλοδεικτούμενους ανθρώπους και σε συλλογικό επίπεδο να έχει παραμείνει υποβαθμισμένη; Πώς γίνεται δηλαδή να έχετε γιατρούς, δικηγόρους, δασκάλους όλων των βαθμίδων, επιχειρηματίες κλπ. και από την άλλη ενώ είχατε τέσσερις(4) βουλευτές (Καραγκιόζης, Βογιατζής, Αηδονάς, Κίρκος), το μοναδικό χωριό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ίσως της Ελλάδος, να μην έχει γίνει κάτι αξιόλογο στον τόπο και να σας έχουν ξεπεράσει τόσο η Μηχανιώνα όσο και η Καλλικράτεια; Άκου μου λέει, σε ότι αφορά τους βουλευτές, ίσως αυτό να ήταν και η κατάρα του τόπου αφού όταν ο ένας έτρεχε να κάνει κάτι στο χωριό ο άλλος έτρεχε να μη γίνει για να μη δρέψει καρπούς ο πρώτος, σε ότι αφορά την ατομική και προσωπική πρόοδο πρέπει να ξέρεις πως στην Επανομή υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι, ικανοί και με πολλές αρετές άνθρωποι που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην Επανομή αλλά το κατεστημένο, τα σόγια και οι κομματάρχες δεν τους αφήνουν να ανέβουν και να φανούν.
Τότε θυμήθηκα τον αείμνηστο Στέλιο Σατραζάνη, γιατρός στο επάγγελμα που προσέφερε απλόχερα στους Επανομήτες και μη τις επιστημονικές του γνώσεις, τον συνδυασμό του οποίου διέλυσαν καθ’ οδόν προς το πρωτοδικείο είτε υποσχόμενοι είτε εκβιάζοντας τους υποψηφίους του. Βλέπετε ο αείμνηστος Στέλιος Σατραζάνης δεν ήταν δικός τους (ήταν γαμπρός), δεν ήταν κομματάρχης και κυρίως δεν είχε από πίσω του Σατραζανέϊκο (σόι).
Θυμήθηκα τον Γιώργο Φεστερίδη. Αστυνομικός με χαρακτήρα και ήθος και κυρίως με μεγάλη προσφορά στα κοινά. Όταν ρώτησα Γιώργο γιατί δεν κατεβαίνεις στις Δημοτικές εκλογές και κατεβαίνεις στις Νομαρχιακές μου απάντησε: Δημήτρη εγώ στην Επανομή είμαι γαμπρός δεν είμαι δικός τους και δεν πρόκειται να με στηρίξουν. Προφανώς κάτι γνώριζε. Αυτός έκανε το λάθος να είναι και πόντιος, διπλό το κακό.
Θυμήθηκα άλλον φίλο Επανομήτη, κάποιας ηλικίας, που μου έλεγε: να φανταστείς Δημήτρη ότι εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Επανομή όπως και τα παιδιά μου αλλά επειδή ο πατέρας μου ήρθε από αλλού και εγκαταστάθηκε στην Επανομή θεωρούμαι ακόμα ξένος. Αντίθετα το Μεσημέρι, αυτό το υπερήφανο προσφυγοχώρι, εξέλεξε για κοινοτάρχη του, τον γαμπρό του, αείμνηστο Αλέκο Σαργιανίδη(καταγωγή από Πετράλωνα) το όνομα του οποίου μνημονεύουν ακόμη και σήμερα αφού φρόντισε ν’ αφήσει ως παρακαταθήκη τα έργα του.
Εξέλεξε τον γράφοντα, κατά το ήμισυ Μεσημεριώτπς, πρώτο Δημοτικό σύμβουλο με το συνδυασμό του Τάκη του Χαλιάπα. Επέλεξε δεύτερο και παρ’ ολίγον Δημοτικό σύμβουλο (15 ψήφους διαφορά απ’τον πρώτο) στον συνδυασμό του Θανάση Μπαλασά τον ετεροδημότη Θανάση Οπρογλίδη.
Συγκρίνετε λοιπόν νοοτροπίες και αντιλήψεις εν έτη 2010. Στα τάρταρα η αξιοκρατία. Λέτε ο Καλλικράτης να ωφελήσει σε βάθος χρόνου την Επανομή-,Ίδωμεν».

Μας λέει δηλαδή ότι η Επανομή είναι συντηρητική και ξενοφοβική αλλά η διατύπωσή του είναι άχαρη και απαξιωτική. Λες και αλλού, όλοι έχουν ξεπεράσει τα κατάλειπα και είναι ανοιχτά μυαλά…και μόνο στην Επανομή επικρατεί ακόμα συντηρητισμός.
Αυτός ο άνθρωπος συμμετείχε επί 4 χρόνια στις αποφάσεις για την πορεία του δήμου Επανομής όντας εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο.
Η απορία μας είναι γιατί τόσα χρόνια δεν εξέφρασε δημόσια αυτές τις απόψεις αλλά περίμενε να τελειώσει η θητεία.
Μήπως θέλει να πει ο «παίχτης» ότι τώρα πλέον με το διευρυμένο δήμο Θερμαϊκού δεν έχει ανάγκη την ψήφο των Επανομιτών;
Θεωρούμε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθεί κανείς σήμερα, από το να κάνει άτοπες αναλύσεις για την ιδιοσυγκρασία των Επανομιτών.
Κι αναρωτιόμαστε: Αξίζει να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις εν’ όψει εκλογών για άγρα ψήφων;
Λέτε ο Καλλικράτης να ωφελήσει σε βάθος την Τοπική αυτοδιοίκηση….και να γλιτώσουμε από κάθε άσχετο πολιτικάντη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα