Απομακρύνθηκαν τα συρματοπλέγματα από την παραλία της Αγίας Τριάδας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίστηκε από τη δημοτική αρχή και σύσσωμη την κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού η απόσυρση της περίφραξης του αιγιαλού στην περιοχή των Κ.Α.Α.Υ. της Αγίας Τριάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε από συνεργεία του Ελληνικού Στρατού.
Μετά από προσπάθειες δεκαπέντε και πλέον ετών, το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησε στην κατεδάφιση των φρακτών που απαγόρευαν στους πολίτες την ελεύθερη χρήση του αιγιαλού έμπροσθεν των εγκαταστάσεων του Κ.Α.Α.Υ.

Η κατεδάφιση πραγματοποιήθηκε από ειδικά συνεργεία του Στρατού, υπό την παρουσία δύο ανώτατων αξιωματικών (εκ μέρους του Γ.Ε.Σ. και του Γ’ Σώματος Στρατού).
Παράλληλα, αρμόδιοι ειδικοί αξιωματικοί πραγματοποίησαν σχετικές μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθούν οι αποκλίσεις των υφιστάμενων εγκαταστάσεων από τις ισχύουσες ρυμοτομικές διατάξεις.
Παρών στην επιχείρηση κατεδάφισης ήταν και ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής, ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση των εκπροσώπων του Στρατού να καταθέσει σύντομα συγκεκριμένο σχέδιο διευθέτησης της περιοχής, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. να μην αποτελούν εμπόδιο στην ένταξη του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στις χρηματοδοτήσεις του Ε.Σ.Π.Α..
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα εξέλιξη των προσπαθειών μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού. «Περιμένουμε τώρα οι αρμόδιοι του Ελληνικού Στρατού να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και με τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής μας».
Την ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη του αιτήματος των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού διατύπωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Αντιστράτηγος ε.α Θεμιστοκλής Βογιατζόγλου . Σε επιστολή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι μας χαροποίησε η θετική εξέλιξη του όλου θέματος. Οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται συμμαχητές δίπλα στους Δήμους σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση ή δράση αυτών».
Σε συνάντηση που είχαν πριν από δυο μήνες, ο δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τη διάνοιξη της παραλίας στην περιοχή του Κ.Α.Α.Υ. Το θέμα εξετάστηκε αμέσως από τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ., ενώ ακολούθησαν στο Γ.Ε.Σ. δυο συναντήσεις του κυρίου Αλεξανδρή με Ανώτατους Αξιωματικούς του Μηχανικού όπου εξετάσθηκαν αναλυτικά όλες οι παράμετροι.
Στο σχετικό φάκελο που παραδόθηκε εκ μέρους του Δήμου, διαφαίνονται οι λεπτομέρειες που καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. δεν είναι σύμφωνες με τις υφιστάμενες ισχύουσες ρυμοτομικές διατάξεις της περιοχής.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «οι εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. Αγίας Τριάδας, οι οποίες εκτείνονται από τα όρια της οδού Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας μέχρι το Αιγιαλό, διχοτομούν το Δήμο Θερμαϊκού αποκλείοντας την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην παραλία, αλλά και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής» επισημαίνει δε ότι, «το καθεστώς αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της παραλιακής ζώνης μέσω των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α.».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα