Απομακρυνθήκαν τα πρώτα εγκαταλειμμένα οχήματα στη Θέρμη

Στην απομάκρυνση των πρώτων εγκαταλειμμένων οχημάτων από δρόμους, πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους προχώρησε ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με αδειοδοτημένη μονάδα ανακύκλωσης οχημάτων.Ο δήμος εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος 116 (Φ.Ε.Κ. 81 Α/05-03-2004), με το οποίο τα εγκαταλειμμένα οχήματα θεωρούνται ρύποι και πρέπει να απομακρύνονται, τηρεί όλη την διαδικασία που προβλέπεται για την απομάκρυνση τους και τα μεταφέρει στους χώρους που ορίζει η νομοθεσία.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία ένα μεταφορικό μέσο (αυτοκίνητο, τρίκυκλο κ.τ.λ.) το οποίο δεν διαθέτει πινακίδες κυκλοφορίας, θεωρείται ότι είναι εγκαταλελειμμένο διότι:
– Αφέθηκε σε δημόσιο, δημοτικό ή κοινοτικό δρόμο στον οποίο απαγορεύεται η στάθμευση για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.
– Αφέθηκε σε άλλο δημόσιο, δημοτικό ή κοινοτικό ή λιμενικό κοινόχρηστο ή μη χώρο ή οδό για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες ή χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.
– Αφέθηκε σε ιδιωτικό χώρο, χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή του
νομέα του χώρου κατά δήλωση του.
– Αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των
κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.
Στις περιπτώσεις αυτές η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θέρμης θα επικολλά στο αυτοκίνητο ειδικό αυτοκόλλητο έγγραφο με το οποίο θα καλείται ο ιδιοκτήτης του να το απομακρύνει αμέσως.
Μετά την παρέλευση 45 ημερών από την επικόλληση του εγγράφου αυτού, το μεταφορικό μέσο θα θεωρείται απόβλητο και θα απομακρύνεται σύμφωνα με το Π.Δ. 116 (Φ.Ε.Κ. 81 Α/05-03-2004)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα