Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής

Τον τελευταίο, προ Καλλικράτη ετήσιο απολογισμό του δήμου Θέρμης παρουσίασε ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Ο δήμαρχος Θέρμης στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο Καλλικράτης, το οποίο χαρακτήρισε ως «μεγάλο εγχείρημα» που περίμενε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά θεωρεί «αρνητικό το γεγονός ότι με τη διοικητική μεταρρύθμιση ενώ από τη νομαρχία έχουν μεταφερθεί πολλές αρμοδιότητες δεν έγινε αντίστοιχη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση».

Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες του νέου Καλλικρατικού δήμου Θέρμης είναι τεράστιες.
Αναφερόμενος στη συνέχεια στο έργο που υλοποίησε το 2009 η δημοτική αρχή τόνισε ότι δόθηκε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική πολιτική και τη φροντίδα όλων των κατοίκων του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό επιχορήγησε με πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ την εκπαίδευση, τους παιδικούς σταθμούς, τον αθλητισμό και τα Κ.Α.Π.Η. σημειώνοντας ότι ο δήμος στήριξε με πολλούς τρόπους τους πολίτες του που είχαν ανάγκη.
Ανέφερε ακόμη ότι μέσα στο Σεπτέμβρη θα τεθεί σε λειτουργία μία νέα κοινωνική δράση, το κοινωνικό παντοπωλείο «Στηρίζω», μέσω του οποίου άποροι, άνεργοι και άτομα χαμηλού οικονομικού εισοδήματος θα λαμβάνουν βοήθεια σε τακτική βάση.
Στον τομέα των έργων σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο τεχνικό πρόγραμμα με παρά πολλά έργα, σ’όλους τους οικισμούς.

Στην περιοχή της επέκτασης του οικισμού της Θέρμης βρίσκονται σε εξέλιξη δύο εργολαβίες διανοίξεων και κρασπεδώσεων, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκε και ο εργολάβος που θα υλοποιήσει το έργο των ασφαλτοστρώσεων. Ανέφερε ακόμη ότι την περασμένη χρονιά δόθηκάν 2.2 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις επικειμένων.
Σημείωσε επίσης ότι δόθηκαν πολλά χρήματα στη ΔΕΗ για τις μετατοπίσεις στύλων, καθώς και άλλα 350.000 ευρώ για τις παρεμβάσεις της αρχαιολογίας στην περιοχή της επέκτασης.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι μέσα στο 2009 ολοκληρώθηκε το περιπατητικό μονοπάτι που συνδέει την περιοχή του φράγματος Θέρμης με τα Πλατανάκια του Πανοράματος, το περιπατητικό μονοπάτι του φράγματος Θέρμης, που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.ΠΕ.Ρ., το παρκάκι και την παιδική χαρά της Νέας Ραιδεστού και το νέο πάρκο με παιδική χαρά και χώρο εκδηλώσεων του οικισμού Φιλοθέης.
Μέσα στο 2009 ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στις αυλές πέντε σχολικών κτηρίων καθώς και η ανάπλαση των οδών Ε. Βενιζέλου και Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προγράμματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο δήμος και σημείωσε ότι τον προηγούμενο μήνα ο δήμος παρέδωσε στο Κ.Δ.Α.Υ. 170 τόνους με ανακυκλώσιμα υλικά, πράγμα που καθιστά τους κατοίκους του Δήμου Θέρμης «πρωταθλητές» στην ανακύκλωση για το νομό Θεσσαλονίκης. Τόνισε επίσης, ότι στην περιοχή της επέκτασης του οικισμού Τριαδίου τοποθετήθηκαν 19 υπόγειοι κάδοι.
Στον τομέα της εκπαίδευσης ανέφερε ότι δημοπρατήθηκε το νέο διδακτήριο του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, ο φάκελος του 2ου Λυκείου Θέρμης στάλθηκε στο Υπουργείο Υποδομών για να πάρει ειδικούς όρους, ενώ τόνισε ότι το 2009 ο δήμος διέθεσε από το δημοτικό ταμείο 1.050.000 ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων του.
Τέλος, για τον τομέα του πολιτισμού τόνισε ότι ο δήμος μέσω του Πολιτιστικού Κέντρου εφάρμοσε ειδικές πολιτικές για τη στήριξη των ασθενών οικονομικά πολιτών από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν 530 έγραφες στα τμήματα του Πολιτιστικού Κέντρου και του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Ανέφερε, επίσης, ότι μετά τη μεταφορά του εργοταξίου του δήμου στο χώρο θα κατασκευαστεί η νέα δημοτική βιβλιοθήκη και πινακοθήκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα