Απολογισμός έργου ενός έτους στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Τον απολογισμό των πεπραγμένων για το 2010 έκανε σήμερα η απερχόμενη Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, σηματοδοτώντας παράλληλα το «τέλος εποχής» του ισχύοντος αυτοδιοικητικού και περιφερειακού μοντέλου. Όπως ανέφερε η κυρία Λιονή, επί των ημερών της η απορρόφηση του ΕΣΠΑ για την ΠΚΜ έφτασε στο 15% από 3% που ήταν το 2009, σημειώνοντας πως μαζί με τις ιδιωτικές ενισχύσεις θα κλείσει το 2010 με απορρόφηση περίπου 21%. 
«Εντός του 2010 σημειώθηκε σημαντική επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Δημοσιεύτηκαν 19 προσκλήσεις, ύψους 441,2 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν 130 νέες πράξεις. Συμβασιοποιήθηκαν έργα προϋπολογισμού 443,9 εκατ. ευρώ και καταχωρήθηκαν πληρωμές ύψους 123,5 εκατ. ευρώ», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 2010  καλύφθηκαν ελλείμματα και χρέη που εκκρεμούσαν, ενώ αξιολογήθηκαν 144 νέα επενδυτικά σχέδια και εγκρίθηκαν τα 97, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη διαφάνεια και τόνισε πως έγινε ακόμη μεγάλη προσπάθεια μείωσης των δαπανών της περιφέρειας, που σε περιπτώσεις ξεπέρασε ακόμη και το 30%. «Η Κεντρική Μακεδονία είναι πιο δυναμική περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα. Με σωστό σχεδιασμό και κατάταξη ανθρώπων θα πάει καλά. Εύχομαι ο νέος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και το περιφερειακό συμβούλιο να πάρουν τις καλύτερες και σοφότερες αποφάσεις για το καλό της περιοχής», κατέληξε η κ.Λιονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα