Αποδείξεις σε ταξί και περίπτερα

Από την 1η Ιουλίου, οι καταναλωτές θα συγκεντρώνουν αποδείξεις ακόμη και από τα ταξί και τα περίπτερα, καθώς οι επαγγελματίες των δύο κλάδων (πάνω από 50.000 πανελλαδικά) υπάγονται πλέον στην κατηγορία τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων. Στα περίπτερα και τα άλλα σημεία πώλησης καπνού, οι τιμές θα μεταβληθούν μόνο κατά το ποσοστό αύξησης του ΦΠΑ από 10% σε 11% και από 21% σε 23%, όμως στα ταξί η επιβάρυνση θα είναι σημαντική, καθώς επιβάλλεται 11% ΦΠΑ, που δεν υπήρχε στο παρελθόν.

Ετσι, από την Πέμπτη, οι επιβάτες των ταξί θα βλέπουν τη σημαία να «πέφτει» στο 1,16 ευρώ, το χιλιόμετρο να χρεώνεται 0,66, η διπλή ταρίφα 1,16 ανά χλμ. και την ελάχιστη μίσθωση να φτάνει στα 3,10. Ετσι, αν κάποιος πληρώνει για μια μέση διαδρομή στη Θεσσαλονίκη περίπου 5 ευρώ, πλέον θα χρεώνεται 5,55 ευρώ (+11%).
Οι ιδιοκτήτες των ταξί αντιδρούν όχι τόσο για την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων, όσο για την επιβολή του ΦΠΑ και τις αυξήσεις στα τιμολόγια, που εκτιμούν ότι θα φέρουν περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης, η οποία τον τελευταίο χρόνο έχει υπερβεί το 40% λόγω της οικονομικής κρίσης.
Από την άλλη πλευρά, οι ιδιοκτήτες περιπτέρων ζητούν παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, δηλώνοντας ανέτοιμοι να λειτουργήσουν στο νέο καθεστώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα