Απεβίωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ν.Γιαννόπουλος.
Ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος έχασε τελικά την μάχη που έδινε με τον καρκίνο και κατέληξε στο νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν το τελευταίο διάστημα.

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στη Νάουσα του νομού Ημαθίας. Σε ηλικία 12 χρονών ήρθε στη Θεσσαλονίκη στην οποία και ζούσε μόνιμα. Από το 1965 εργάζονταν στον κλάδο Κατεργασίας Ξύλου και από το 1984 στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδας. Το 1989 εκλέχθηκε γ.γ. στο Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων . Το 1993 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου.
Από το 1989 εκλέγεται στη Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, και από το 1991 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2000 κατείχε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα του Ε.Κ.Θ.
Από το 1995 μέχρι το 1998 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας και  μέλος της Διοίκησής και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τον Νοέμβριο του 2000, στο 27ο Συνέδριο του Ε.Κ.Θ, εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης , θέση στην οποία επανεκλέχτηκε για άλλες τρεις φορές και διατήρησε ως το θάνατό του.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΠΑΣΚΕ Θεσσαλονίκης και διετέλεσε για 6 χρόνια Γραμματέας του Ιδιωτικού Τομέα. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του Γραφείου Συνδικαλιστικού του Ιδιωτικού Τομέα και μετά το 2000  μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και από το Μάρτιο του 2005 μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Το 2006 εκλέγεται πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το 2007 τίθεται επικεφαλής της Παράταξης του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και στις εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα