Αντίστροφη μέτρηση για 30.000 μετατάξεις

Περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να μεταταγούν το προσεχές διάστηα. Πρόκειται για 15.000 υπαλλήλους που θα μετακινηθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011 από το κλείσιμο ή τη συγχώνευση 4.000 ΝΠΔΔ και δημοτικών επιχειρήσεων, 4.000 υπάλληλοι που εργάζονται στα περιφερειακά ταμεία και στις διευθύνσεις των ΕΣΠΑ, 5.000 υπάλληλοι από τις ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένων αυτών του ΟΣΕ, καθώς και 1.500 από το πλεονάζον προσωπικό των οργανισμών, που θα καταργηθούν.

Την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης πραγματοποίησε την πρώτη ευρεία σύσκεψη, για την αξιοποίηση και ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση, με τη συμμετοχή των γενικών και ειδικών γραμματέων όλων των υπουργείων.
Ο κ. Ραγκούσης, αμέσως μετά τη σύσκεψη, δήλωσε ότι προχωρά με σταθερά βήματα η ορθολογική αξιοποίηση και ουσιαστική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης.
Στον σχεδιασμό του Υπουργείου περιλαμβάνεται κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, εξυγίανση των ιδιαίτερα ελλειμματικών ΔΕΚΟ και το νέο μισθολόγιο από το οποίο θα κοπούν τα ειδικά επιδόματα και θα συνδεθούν οι αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων με την παραγωγικότητα.
Την ίδια στιγμή, ουρά για µετατάξεις κάνουν οι φορείς του δηµοσίου σε µια προσπάθεια να καλύψουν τα σοβαρά κενά που παρουσιάζουν σε ανθρώπινο δυναµικό. Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε αιτήµατα από 256 φορείς για την κάλυψη 10.700 θέσεων. Η καταγραφή των αναγκών έγινε προκειµένου να προχωρήσει σε πρώτη φάση η µετάταξη του πλεονάζοντος προσωπικού (2.700 υπάλληλοι) που προέκυψαν από την εξυγίανση των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Από τις 10.700 συνολικά θέσεις προωθήθηκαν για κάλυψη από το προσωπικό του ΟΣΕ κατά προτεραιότητα εκείνες που προέρχονται από νοσοκοµεία και κέντρα υγείας, προνοιακά ιδρύµατα, ασφαλιστικά ταµεία, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα δικαστήρια, το υπουργείο Πολιτισµού, τις περιφέρειες, τις νοµαρχίες και τους δήµους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα