Αναζητώντας (τα χαμένα)ευρώ

Είναι κοινός τόπος ότι οι δήμοι, οι οποίοι προσπαθούν να μάθουν κολύμπι στον ωκεανό του Καλλικράτη, αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Επίσης όλοι γνωρίζουν, ή υποψιάζονται, ότι οι απογραφές στα οικονομικά των Καποδιστριακών δήμων θα βγάλουν… λαβράκια.

Το θέμα είναι πως θα αντιμετωπίσουν οι νέες δημοτικές αρχές τα προβλήματα που έρχονται σαν χιονοστιβάδες. Εκτός της τεχνοκρατικής σύνεσης, θα πρέπει να επικρατήσει και η κοινωνική ευαισθησία και η δικαιοσύνη. Θα πρέπει δηλαδή οι τοπικοί άρχοντες να έχουν κατά νου ότι οι μαύρες τρύπες δεν μπορούν να κλείσουν με αυξήσεις σε δημοτικά τέλη ή άλλες παρόμοιες μεθόδους αφαίμαξης των πολιτών. Κι αυτό γιατί πολύ απλά οι πολίτες έχουν στραγγίσει. Ό,τι ήταν να δώσουν το έδωσαν. Τώρα πρέπει να βάλουν άλλοι το χέρι στην τσέπη.
Η ΚΕΔΚΕ από την πλευρά της λέει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει τη μίνιμουμ λειτουργική αυτάρκεια των νέων δήμων, καταβάλλοντας άμεσα τους παρακρατηθέντες πόρους, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο των υποχρεώσεων και των υποβολών των ΟΤΑ. Όπως επισημαίνει, δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για περαιτέρω μείωση των κεντρικών αυτοτελών πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το 2011 και ζητά την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Η.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα