Αναγέννηση Επανομής – Αθλητισμός και Πολιτισμός;

Του Φ. Στάθη
κατοίκου γειτονιάς γηπέδου Αναγέννησης Επανομής

Λέγεται ότι Αθλητισμός και Πολιτισμός πηγαίνουν μαζί. Αναρωτιέμαι εάν αυτό ισχύει και για την “νεοφώτιστη” ομάδα της Β’ Εθνικής, Αναγέννηση Επανομής.
Λίγα μέτρα έξω από το γήπεδο και λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής επικρατεί η άθλια κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.
Εκεί υπάρχει σε Δημοτική έκταση -που παρεμπιπτόντως προορίζεται για ενδεχόμενη ανέγερση σχολείου- μία παράνομη χωματερή όπου κάτοικοι του Δήμου αλλά και από διπλανούς Δήμους έχουν βρει το ελεύθερο να εναποθέτουν τα ογκώδη απορρίμματά τους, και τα μπάζα από κατεδαφίσεις οικοδομών. Κανείς, πλην κάποιων κατοίκων της γειτονιάς, δεν τους ενοχλεί. Η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει στοιχεία και έχει πιάσει επ’ αυτοφώρω παραβάτες κατόπιν ειδοποιήσεως μας, χωρίς να τους έχει επιβάλει καμία κύρωση απ’ ότι ξέρουμε (και μακάρι να μας διαψεύσει κάποιος από τον Δήμο).
Μπορεί λοιπόν κάποιος να ισχυριστεί ότι Πολιτισμός και Αθλητισμός είναι συναφή στην δική μας περίπτωση; Προσωπικά ντρέπομαι για την εικόνα και ανησυχώ για την αδιαφορία που επικρατεί και που φαίνεται να πηγαίνει από γενιά σε γενιά.
Ας αλλάξουμε επιτέλους την μοίρα μας. Φτάνει να παρθούν γενναίες αποφάσεις για την νομιμότητα και για την επίδειξη νοοτροπίας πολιτισμού από τους πολίτες αλλά κυρίως από τους διοικούντες της Ποδοσφαιρικής Ομάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την πόλη που μοιραζόμαστε όλοι μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα