Ανάπλαση του Ελαιορέματος στην Πυλαία

Εγκρίθηκε με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η ολοκληρωμένη ανάπλαση της περιοχής Ελαιορέματος στην Πυλαία προϋπολογισμού 6.330.600 ευρώ.
Κορμός της παρέμβασης είναι το έργο ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής Ελαιορέματος στη βόρεια επέκταση του παλιού οικισμού Πυλαίας με κύριο άξονα την υπερτοπικού ενδιαφέροντος και σημασίας ζώνη πρασίνου, η οποία αναπτύσσεται κατά μήκος του δυτικού – κατάντη τμήματος του Ελαιορέματος (διαδρομές περιπάτου και ποδηλασίας αναψυχής μήκους 1,5 χλμ.).

Η συνολική επιφάνεια της έκτασης της περιοχής παρέμβασης είναι περίπου 165 στρέμματα από την οδό Εγνατία ως την οδό Γρηγορίου Ε’ και από την οδό Βουλγαροκτόνου έως την οδό 17 Νοέμβρη περιλαμβάνοντας τις γειτονιές μεταξύ των οδών Σαπφούς, Κρήτης και Σμύρνης, και μεταξύ των οδών Βελισσαρίου, Σταδίου και Βουλγαροκτόνου. Η περιοχή παρέμβασης του έργου έχει γενική περίμετρο περίπου 4 χλμ. (4.063 μ.).
Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-213 (ΕΣΠΑ), έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα