Αλεξανδρή στηρίζει η παράταξη Οικονομίδη


Κατά του υποψήφιου Γιάννη Μαυρομάτη, τάσσεται το σύνολο σχεδόν των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» του δημάρχου Επανομής, Απόστολου Οικονομίδη. Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη, υπογραμμίζει σωστά ότι ως ανεξάρτητος συνδυασμός, που απευθύνεται σε ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους, προτρέπει τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά συνείδηση, την ερχόμενη Κυριακή.
Πριν την έκδοση της ανακοίνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκαν τρεις συσκέψεις των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, στην Επανομή, τη Μηχανιώνα και το Θερμαϊκό, όπου οι υποψήφιοι τάχθηκαν στο σύνολό τους σχεδόν, υπέρ του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή. Ενώ παράλληλα επισήμαιναν ότι ενδεχόμενη απόφαση στήριξης Μαυρομάτη, θα ακύρωνε την πορεία αλλά και τις αξίες της παράταξης «Μπροστά Μαζί». Τις αξίες της εντιμότητας, της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας, της αξιοκρατίας, που τις καταπάτησε ασύστολα η διοίκηση Μαυρομάτη στη Νέα Μηχανιώνα την οκταετία που ήταν δημοτική αρχή.
Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ίδιος ο επικεφαλής του συνδυασμού, ανακοίνωσε ότι προσωπικά, ως Λάκης Οικονομίδης, τάσσεται υπέρ του Γιάννη Αλεξανδρή. Πολύ περισσότερο που μέχρι σήμερα, δεν είχε την παραμικρή απάντηση από τον κ. Μαυρομάτη στα θέματα ηθικής τάξης, για τα οποία τον επέκρινε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τις ερωτήσεις που έθετε, ιδιαίτερα για το κεφαλαιώδες ζήτημα του σκανδάλου της κατάχρησης ύψους 900.000 περίπου ευρώ στο Δήμο Μηχανιώνας.
Πράγματι, ανατρέχοντας σε όλες τις ομιλίες του κ. Οικονομίδη της προηγούμενης εβδομάδος, τόσο στη Νέα Μηχανιώνα, όσο στην Περαία αλλά και τον τελευταίο λόγο που εκφώνησε στην Επανομή την προηγούμενη Παρασκευή, καλούσε τον δήμαρχο Μηχανιώνας να πάρει θέση για τα όσα του καταμαρτυρούσαν σχετικά με την κατάχρηση στο ταμείο του Δήμου αλλά και την εν γένει διαχείριση του δημόσιου χρήματος, χωρίς όμως μέχρι σήμερα ο κ. Μαυρομάτης να δώσει την παραμικρή απάντηση.
Είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του δημάρχου Απόστολου Οικονομίδη την προηγούμενη Παρασκευή στην Επανομή:
«Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό να εκτοξεύονται κατά του δημάρχου Μηχανιώνας  σοβαρότατες κατηγορίες με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για ατασθαλίες, καταδίκες, ρεμούλες και άλλα τέτοια, με συνέπεια να δηλητηριάζεται το ήρεμο προεκλογικό κλίμα και να πλήττεται ο πολιτισμένος διάλογος. Και παρά το γεγονός ότι γίνεται λόγος για βαρύτατες ευθύνες του κ. Μαυρομάτη και χρηματικούς καταλογισμούς ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε μέχρι τώρα, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για την κατάχρηση. Ενώ και ο ίδιος σιωπά. Και παρά το γεγονός ότι βγάζει μέρα παρά μέρα εφημερίδα, δεν αναφέρει εκεί ούτε μία λέξη για την κατάχρηση. Τσιμουδιά. Μούγκα».
Και καταλήγοντας για το θέμα αυτό ο κ. Οικονομίδης υπογράμμιζε:«Πρέπει τα πράγματα να ξεδιαλύνουν αμέσως. Δεν μπορούμε να συρθούμε στις εκλογές με αυτό το νοσηρό κλίμα. Οι δημότες του νέου δήμου Θερμαϊκού, οι πολίτες της Μηχανιώνας, της Επανομής και του Θερμαϊκού πρέπει να γνωρίζουν πριν ψηφίσουν, ώστε να διαμορφώσουν άποψη. Που είναι η Πολιτεία ώστε να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση; Και γιατί να σέρνεται αυτή η φημολογία και να δίνεται η εντύπωση ότι «μας παίρνει όλους η μπάλα;». Εγώ αυτό δεν το επιτρέπω. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Και έχουν υποχρέωση και οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι να πάρουν θέση και να πουν τι ακριβώς συμβαίνει».
Τα ίδια ερωτήματα του κ. Οικονομίδη ισχύουν και για την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής. Οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν πριν πάνε στις κάλπες. Εάν έχει κάτι να πει επ΄αυτού ο κ. Μαυρομάτης, να το πει σήμερα, τώρα. Διαφορετικά είναι υπόλογος στην κοινή γνώμη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα