Ίδια γεύση

γράφει ο Τούλας Παύλος

-Πάλι στην ίδια γεύση!
-Μα δεν πίνεις τίποτα, για ποια γεύση μου λες;
-Α, για τις πρόσφατες εκλογές μιλάω. Επάγγελμα Δημοτικός σύμβουλος, επάγγελμα Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Βουλευτής, Υπουργός και βάλε μέσα στην πολιτική σκηνή τι άλλο μπορεί να συμβεί.
-Καλά υπάρχει τέτοιο επάγγελμα;

-Πως δεν υπάρχει και με το νόμο.
-Επάγγελμα, φίλε μου, σημαίνει μια δουλειά που την κάνεις χρόνια με σκοπό να ζεις απ’ αυτή και να καταλήξεις σε σύνταξη για το υπόλοιπο που σου χρωστάει ο μεγαλοδύναμος.
-Γιατί να δουλεύεις μια ζωή για να πάρεις σύνταξη, αφού αν βγεις βουλευτής σε τέσσερα χρόνια την παίρνεις και μάλιστα με πολύ περισσότερα φράγκα από πολλούς άλλους συνταξιούχους.
-Εντάξει με τους βουλευτές, αλλά τώρα μου βάζεις και τους νεροκουβαλητές, δηλαδή τους Δημοτικούς συμβούλους σε ένα Δήμο;
-Τους βάζω, γιατί αν παρακολουθήσεις τα πρόσωπα που εκλέγονται είναι σχεδόν τα ίδια επί σειρά ετών και νομίζεις εσύ ότι το κάνουν για να βοηθήσουν τον τόπο;
-Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι για να τον πάνε μπροστά.
-Νομίζεις ότι για τον τόπο δουλεύουν;
-Γιατί, παρατάνε τις δουλειές τους οι άνθρωποι για να ασχοληθούν με μένα και με σένα, ψέματα είναι;
-Λεφτά δεν παίρνουν;
-Και πως θα ζήσουν την οικογένειά τους; Αφιερώνουν όλο το χρόνο τους για τα προβλήματά μας.
-Με συγχωρείς αλλά για βολέματα εγώ το βλέπω όλο το σκηνικό.
-Δηλαδή δεν πρέπει να έχουμε τέτοιες θέσεις για να είμαστε οργανωμένοι σαν κοινωνία και να λειτουργούμε για την πρόοδο;
-Αυτό που μου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση και απορία είναι ότι βλέπω συνεχώς σχεδόν τα ίδια πρόσωπα υποψηφίους και επιτυχόντες. Αν βάλει και κανένας νέος τον θάβουν.
-Γι’ αυτό δε φταίνε εκείνοι αλλά αυτοί που ψηφίζουν.
-Εδώ σαν να έχεις δίκιο, αλλά και πώς να ξεφύγουν απ’ αυτά τα έμπειρα αρπακτικά που τους έχουν βοηθήσει τουλάχιστον με τα λόγια πολλές φορές; Έχει ανάγκες ο κόσμος.
-Βέβαια, όσο περισσότερα χρόνια είσαι στην εξουσία, τόσο μεγαλύτερη διαπλοκή και εμπλοκή αποκτάς, οπότε επόμενο είναι να κάνεις περίπατο στις επόμενες εκλογές και νάτο το επάγγελμα που σου έλεγα!
-Εγώ όσο ζω, αυτό βλέπω να γίνεται και αν εσύ βλέπεις καμιά άλλη λύση πες την και σε μας να την υιοθετήσουμε.
-Λύσεις πάντα υπάρχουν και πρέπει να τις τολμήσουν οι ίδιοι, όμως αυτό δεν τους βολεύει. Ας πούμε ότι έπρεπε νομοθετικά να απαγορεύεται για δεύτερη ή τρίτη φορά να έχουν το δικαίωμα του «εκλέγεστε» στην ίδια θέση. Να μπουν κι άλλοι που ίσως προσφέρουν και περισσότερα στην κοινωνία μας!
-Τέτοια εξέλιξη για τα ελληνικά δεδομένα μου φαίνεται απίθανη, άσε τα, το κατεστημένο καλά θα κρατεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα