Έχετε άποψη

 Εν ώρα κρίσης
Από τον Παύλο Τούλα
-Πλένετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος συνεύρεσης με άλλα άτομα, αλλιώς η πλύση με αλατόνερο είναι το πιο οικονομικό, προληπτικό και υγιεινότατο.

-Διακοπές μόνο για έντονους ψυχολογικούς λόγους και κατόπιν ιατρικής συμβουλής και τους οποίους λόγους μπορείτε και να αποφεύγετε ή να τους διατηρείτε για αρκετό καιρό, καθότι θεωρείτε παροδικό φαινόμενο.

-Φαγητό μία φορά την ημέρα και αυτό με φειδώ εφόσον είστε ενήλικας. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να τη βγάζετε με ένα σάντουιτς, τσάι και δύο ελιές το πρωί. Κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και αποφεύγετε τις κινήσεις που απαιτούν πολλές θερμίδες.

-Ντύνεστε ελαφριά, και θα δείτε ότι ο οργανισμός προσαρμόζεται εύκολα. Προτιμάτε Κινέζικα ρούχα ή της λαϊκής, αν τα άλλα που φοράτε έχουν αρχίσει να λιώνουν επικίνδυνα.

-Κόψτε εντελώς τη θέρμανση στο σπίτι και αν κρυώνετε πολύ χρησιμοποιήστε περισσότερα κλινοσκεπάσματα αν είστε μόνος ή σφιχταγκαλιαστείτε με το σύντροφό σας.

-Αντί για σαμπουάν και άλλα καθαριστικά, χρησιμοποιήστε πράσινο σαπούνι το οποίο είναι υγιεινότατο και αντιπιτυριδικό.

-Μην επισκέπτεστε νυχτερινά κέντρα, καφετερίες και τα συναφή, γιατί και κινδυνεύετε να σας ληστέψουν αλλά και να πιείτε ποτά νοθευμένα λόγου κρίσης. Κάντε απλά πάρτι από σπίτι σε σπίτι και διασκεδάστε ανάλογα.

-Μην χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, αλλά τα μαζικά μέσα μεταφοράς ή το ποδήλατό σας.

-Εκδρομές μόνο με γκρουπ και όταν σας περισσεύουν κάποια χρήματα.

-Σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης ο παπάς της ενορίας θα σας βοηθήσει για να τα βγάλετε πέρα, αφού η εκκλησία, λέει ο Αρχιεπίσκοπος, επιτελεί τέτοιες υπηρεσίες.

-Αν νοικιάζετε μεγάλο σπίτι, μπορείτε να το αλλάξετε με ένα μικρότερο ή με μια εγκαταλελειμμένη αχυρώνα.

-Κόψτε το κάπνισμα ή αποφύγετε τα έτοιμα πακέτα και προμηθευτείτε φύλλα καπνού τα οποία θα τεμαχίζετε μόνοι σας στο σπίτι. Για τσιγαρόχαρτο χρησιμοποιήστε φύλλα εφημερίδας που έχετε διαβάσει ή θα βρείτε σε κάδους διαλογής σκουπιδιών δωρεάν.

-Αν είστε συναχωμένος χρησιμοποιήστε μυξομάντιλο, το οποίο επαναχρησιμοποιείται.

-Αντί για χαρτί υγείας μπορείτε να χρησιμοποιείται εφημερίδες, επιμελώς κομμένες στις διαστάσεις σας.

-Αν έχετε πολλά ακίνητα και φορολογία δυσβάσταχτη, συμβουλευτείτε τους αετονύχηδες της Μονής Βατοπεδίου.

-Βάλτε τα αποφάγια, αν υπάρχει περίπτωση δηλαδή, στην κατάψυξη και ίσως σας φανούν πολύτιμα.

-Αν κάνετε όλα αυτά τα απλά, που σας περιγράψαμε και δεν τα είχατε σκεφτεί, να ξέρετε ότι όχι μόνο δε θα έχετε οικονομική κρίση αλλά θα ζείτε πιο υγιεινά, θα σας περισσεύουν χρήματα για επενδύσεις και θα αισθάνεστε υπερήφανοι που ζείτε σε μια χώρα που οι πολιτικοί αυτή τη στιγμή αγωνίζονται να σας σώσουν, γιατί εσείς ποτέ δεν είπατε όχι στα λαμόγια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα